service-banner

Samenwonen

Ga je samenwonen? Regel dan je zaken goed, want volgens de wet en de belastingdienst zijn jullie nog geen officiële partners.

Samenwonen zonder iets te regelen? Het klinkt misschien eenvoudig, maar volgens de wet en de belastingdienst zijn jullie dan nog geen officiële partners. Dit betekent dat je niet automatisch fiscaal partner bent voor de inkomstenbelasting en geen aanspraak maakt op partnerpensioen. Om dit te regelen, is een notariële samenlevingsovereenkomst nodig.

Met een notariële samenlevingsovereenkomst kun je belangrijke zaken vastleggen. Zo kun je bepalen dat gemeenschappelijke bezittingen bij overlijden naar de langstlevende partner gaan. Let wel, zonder een testament ben je geen erfgenaam van elkaar. Het is dus verstandig om ook een testament op te stellen als je elkaar wilt beschermen bij overlijden. Daarnaast kun je afspraken maken over de financiële verhoudingen, bijvoorbeeld over hoe jullie de kosten van het huishouden verdelen. Investeer je méér eigen geld dan je partner in jullie huis? Dan helpen wij je graag om dit goed vast te leggen, zodat hier later geen misverstand over kan ontstaan.

Wil je zekerheid en duidelijke afspraken in je relatie? Overweeg dan een samenlevingsovereenkomst en eventueel een testament. Zo voorkom je vervelende verrassingen en weet je zeker dat alles goed geregeld is.

teammember-image

Onze werkwijze in vier stappen

1. Kennismaking en advies

Het eerste gesprek is het belangrijkste gesprek. Het is oriënterend, maar zit bomvol met advies op maat. Omdat we waarde hechten aan de kwaliteit van ons advies en onze tijd, is dit eerste gesprek betaald. Het helpt ons om grondig inzicht te krijgen in jouw situatie en direct waardevol advies te geven. Mocht je besluiten om verder met ons te werken, dan verrekenen we deze kosten. Hiermee waarborgen we de hoogste kwaliteit van dienstverlening vanaf het eerste moment.

2. Documenten voorbereiden

We stellen de benodigde documenten op, zoals aktes en overeenkomsten, en stemmen deze af op jouw specifieke behoeften.

3. Ondertekening

Je ondertekent de documenten in onze aanwezigheid, zodat wij de geldigheid en juistheid kunnen waarborgen.

4. Afhandeling en ondersteuning

We registreren de documenten bij de relevante instanties en bieden ondersteuning bij eventuele vervolgvragen of aanvullende stappen.

Ervaringen van klanten

“Gewoon goed. Niks negatiefs over op te merken. Snelle service tegen een zeer acceptabel tarief. Wij hebben onze hypotheekakte via Mols laten regelen.”

J. Deg
via Google

“Diverse malen gebruikgemaakt van de diensten van mevrouw Mols en haar medewerkers van Mols Notariaat. We zijn erg tevreden over de dienstverlening, persoonlijke benadering en deskundigheid.”

Roger Ramakers
via Google

“Na een mindere ervaring met een andere notaris in Tilburg heeft Mols Notariaat ons vakkundig geholpen met een samenlevingscontract. Adequaat en behulpzaam en voor een betere prijs.”

Luc Geoffroy Chateau
via Google

“Corrie Mols is een ontzettend fijne notaris. Denkt goed mee met je hulpvraag en toont oprecht interesse in jou als persoon. Afspraken werden altijd goed nagekomen door haar en haar kantoor. Heel erg tevreden dus. Dankjewel!”

Charelle Nijsten
via Google

Veelgestelde vragen

teammember-image

Wat is een levenstestament en waarom heb ik het nodig?

Een levenstestament is een notariële akte waarin je regelt wie je belangen behartigt als je dit zelf niet meer kunt. Het biedt zekerheid bij ziekte of ongeval en voorkomt problemen met bankvolmachten bij wilsonbekwaamheid. We helpen je graag om dit op te stellen.

Kan ik zonder notaris een samenlevingsovereenkomst opstellen?

Wat kost het opstellen van een testament?

Wat zijn de voordelen van een geregistreerd partnerschap ten opzichte van trouwen?

Neem contact op

Op zoek naar een betaalbare notaris? Voor informatie, afspraken en tarieven, vul het onderstaande formulier in en Mols Notariaat neemt snel contact met je op. We helpen je graag verder!

Een afspraak maken
Trouwen en geregistreerd partnerschap